IndexIndex  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Jayson

avatar


Posts : 113
Ω : 8

Dog profile
Age: ~16 Weeks.
Lifestyle: ~Lonelyness.
Partner: ~Be Kind, Aim For My Heart.

BerichtOnderwerp: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   do 26 jul - 0:20

Hallo Allemaal, omdat mijn vakantie heel anders ging dan gepland/gehoopt, en ik het er graag even uit wil hebben, ga ik het hier neerpleuren ;)

Het begon op 12 Juli, in de ochtend: heel vroeg D: we stonden om 6u op omdat we om 8u in belgie met een andere familie hadden afgesproken, we zouden met z'n tienen voor 3 weken in frankrijk op vakantie gaan. Het was lang rijden want we wilden allemaal voorbij de regen. De eerste rijdag ging prima, we stopten ongeveer om de 2uur omdat Jindi tussendoor ook haar behoefte moest doen, en wij onze benen wilden strekken. Om 6u kwamen we aan in Tours, waar we besloten de nacht door te brengen. Op dat moment was er nog weinig aan de hand, ik had een klein beetje hoofdpijn maar voor mij was dat normaal. Mijn gezin zette onze vouwwagen op, en hielp met het andere gezin (de schuringen) om de tent op te zetten. Die avond zaten we gezzelig te kletsen, over vier jaar geleden, toen we ook met zijn tienen op vakantie naar de pyrineeen (of hoe je dat ook schrijft) waren. Het was een gezzelige avond, maar toch ging ik vroeg slapen. De hoofdpijn begon erger te worden en morgen moesten we vroeg vertrekken om op tijd bij de eindbestemming aan te komen.

Van de tweede reisdag heb ik niet veel mee gemaakt, de hoofdpijn nam de overhand en ik sliep veel. In de avond kwamen we aan op een grote kamping in Saint Girons Plage. In zuid frankrijk.
Ik sliep samen met mijn vriend Eli in een kleine tweepersoons tent, die avond was er feest en dat deed mijn hoofdpijn geen goed. Weer probeerde ik vroeg te gaan slapen.
In de ochtend werd ik rond 9u wakker met knallende hoofdpijn, niet veel later begon ik te spugen. Tot de middag heb ik het kermend op mijn ouders bed vol gehouden. Het voelde alsof ik dood ging. Toen besloten mijn ouders een hutje te huren op een afgelegen stukje camping. Ver weg van al het lawaai. Ik heb het daar nog 1 nacht spugend vol gehouden en de volgende dag smeekte ik om een ambulance. Het bleek nog een heel gedoe om er een te regelen, ruim twee uur na mijn verzoek arriveerde er een ambulance die me naar Dax (?) Zou brengen. Eenmaal in dax kregen we moeilijk uit gelegd wat we dachten dat er aan de hand was, want geen enkele dokter sprak engels, en wij konden amper frans. Uiteindelijk kregen we het toch duidelijk...

Met 6 maanden ben ik geopereerd aan mijn hoofd, als baby kwam ik moeilijk in slaap en de omvang van mijn hoofdje was te groot: ik bleek een kieste (een grote balon met vocht) achter bij mijn hersenen te hebben, de kieste maakte te veel vocht aan waardoor er een ontzettende druk in mijn hoofd kwam. Bij een normaal mens word het vocht vanzelf af gevoerd, bij mij niet. Ik kreeg dus als baby eeb drain ( een soort pompje met een buisje dat het vocht naar mijn maag leidt) hetzelfde gebeurde twee jaar geleden, de drain bleek kapot en ik werd weer geopereerd. (Het was trouwens een wonder dat het 12 jaar goed was gegaan) en nu lag ik in Dax...

Er werd een scan gemaakt en het was overduidelijk dat er weer geopereerd moest worden -ondertussen lag ik half dood op een betonnen ziekenhuis bed- maar, in dax konden ze dat niet: ik moest naar Bordeaux. Ik zou met een helicopter gaan, werd helemaal klaargemaakt met duizend snoertjes en monitors en weet ik het wat nog meer. Dus uiteindelijk ben ik er klaar voor, gaan we toch niet met de helicopter omdat er iemand anders was die dringender moest... Toch met ambulance gegaan. Ik werd ondertussen helemaal volgespoten met morfine en dat soort dingen. Snachts kwam ik aan ik Bordeaux, op de intensive-care met een allemaal piepjes en geluiden etc etc. Daar kreeg mijn moeder (die overal met me mee ging) een stoel waar ze op kon slapen. Ik kwam wel in slaap want ze bleven me morfine geven. Toen kwam Edouard de specialist, dokter, arts weetikveelwat om te vertellen dat ik niet met het vliegtuig naar rotterdam mocht en dat hij de operatie ging doen. Toen werd ik van de ic afgehaald en naar de afdeling neurochirirgie ofzo gebrahct. Helemaal ondergronds door rioolen ofzo. Heel eng. En toen werd ik naar de operatie kamer gereden, daar mocht mn ma niet verder mee. En voordat ik het wist kreeg ik de verdoving en viel ik in slaap.

Voordat ze de operatie gingen doen was nog niet helemaal duidelijk wat er aan de hand was, maar Edouard vertelde erna dat mijn pompje van mn buisjes was losgeraakt en dat hij die had vervangen.

Ik werd wakker in een of andere kamer waar nog meer mensen lagen, echt vreselijk, allemaal piepjes en geluiden, een krijsende (hele zielige) baby en frans pratende mensen. Mijn ouders mochten nog niet komen. Later pas. Ondertussen kreeg ik een heel smerig frans ontbijt. En vlak daarna verschenen mijn ouders. Ik voelde me verschrikkelijk maar gelukkig mocht ik terug naar de afdeling, daar had ik een eigen kamertje waar mijn moeder constand bij me kon blijven.
Na de operatie bleef ik hoofdpijn houden, wel minder maar nogsteeds wel iets. Ze moesten opnieuw scans gaan maken en al gauw bleek dat ik oedeem (?) Had: wondvocht van de operatie. Ik kreeg er pillen tegen en ik knapte snel op. Ondertussen deed ik allerlij spelletjes met mn moeder, ik tekende allerlij dingen. Maakte doedels etc etc. De paniek sloeg toe toen ik mijn linker arm niet meer kon bewegen. Mogelijk had ik propjes bloed in mijn hoofd, ik moest met spoed naar de MRI-scan. Dat was echt een heel eng ding, ik ging in zo'n tunnel en toen maakte hij allemaal rare geluiden. Op een gegeven moment dacht ik echt dat ie het begaf, hij begon te trillen en flipte helemaal. Maja, dat hoorde dus.
De uitslag bleek goed, ik had geen propjes en het was dus alleen het oedeem dat mijn verlamming veroorzaakte.

In de volgende dagen begon ik echt op te knappen, ik kon weer kleine stukjes lopen, was weer vrolijk etc. Ik wilde zo snel mogelijk naar huis, want het eten was echt heel vies en ik kon geen frans dus was het moeilijk mezelf duidelijk te maken. Ik kreeg nog steeds elke dag tientalle pillen voor van alles en nog wat. Maar uiteindelijk mocht ik toch naar huis. We kregen een vooraad pillen en een cd met foto's van alle scans mee naar huis.

We besloten gewoon in 1ruk met de auto naar huis te rijden, we vertrokken om half elf sochtens. De voorstoel hadden we naar achter geklapt zodat ik kon liggen en slapen. Savonds aan een wegrestaurant gegeten, ging wel. En toen doorgereden naar huis. Om half 2 snachts kwamen we aan, daar waren mijn oom en tante omdat die ons huis als vakantie huis hadden gebruikt. Even kort bijgekletst en toen naar bed gegaan.
Die ochtend werd ik om half negen wakker, dat was ook de eerste dag dat ik weer achter mijn computer kon zitten, hier even een berichtje in the flood geplaatst en toen aan mn eigen forum gewerkt. In de avond lekker gebbq'd en toen rond half elf naar bed gegaan.

Ik kwam niet in slaap want mijn hoofdpijn werd weer wat erger, om half drie naast mn ouders bed gestaan en toen besloten toch maar weer proberen te slapen. Een uurtje later begon ik weer te spugen. Vanaf half vier tot 6 om de drie kwartier gespuugd, uiteindelijk met sofia (ziekenhuis in rdam) gebeld, ik moest weer opgenomen worden. Rond half 8 kwam de ambulance aan, ik kreeg een infuus en een beetje morfine. Met loeiende sirenes naar sofia gebracht. Daar was het nog een heel gedoe omdat ik in frankrijk geopereerd was kon ik een bacterie bij me dragen. Moest ik in een aparte 'box' met zusters in gele pakkies enzo. Toen kwam de arts, Ruben, die mij zou onderzoeken. Hij prikte in mn pompje om wat hersenvocht te onderzoeken. Maar er kwam niks, dus er was iets kapot: alweer. Toen ben ik gelijk met spoed die dag om 5u geopereerd, er bleek een buisje verstopt te zitten. Maar de operatie ging perfect, wel is er nog kans op hersenvliesontsteking omdat ik twee keer in 1 week ben geopereerd en onder narcose ben gebracht. Maar als dat zo is dan merken we het vanzelf. Ik mocht vrij snel na de operatie weer naar huis, dus gister aangekomen. En nu doe ik lekker rustig aan, ik ben heel moe (niet zo gek) en heb nog een piepkleinbeetje hoofdpijn. Mijn hoofd is half kaal geschoren en er zitten 2 nieuwe littekens bij, die doen trouwens best veel pijn.
Ik lig nu lekker op de bank, en heb alles getypt via mn mobiel dus klaag me niet aan wegens typfouten etc xD

Ik ben dus ook de komende tijd wat minder actief, omdat het herstel erg langzaam gaat.
Ik hoop dat ik een beetje duidelijk heb kunnen zijn, zonder al te veel chaos.

Hugzz van mij (:
-vragen/opmerkingen mogen gemaakt worden xD
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken https://www.facebook.com/judith.platte
Vegas
Admin
avatar


Posts : 1602
Ω : 385

Dog profile
Age: 4 years
Lifestyle: Guess I'm on my own again
Partner: Love. Naah, thanks.

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   do 26 jul - 7:07

Jezusmina Judi, dat is wel heel erg heftig :o En dat allemaal in je vakantie... Dat moet vast heel balen zijn. Maar je bent wel weer helemaal beter nog voor het einde van de vakantie, toch? Zodat je toch nog een beetje kan genieten (;
Heel erg veel beterschap, Gigapudi <3

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://boundless.actieforum.com
Jayson

avatar


Posts : 113
Ω : 8

Dog profile
Age: ~16 Weeks.
Lifestyle: ~Lonelyness.
Partner: ~Be Kind, Aim For My Heart.

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   do 26 jul - 23:55

Well, twee jaar geleden duurde m'n herstel ongeveer 4 maanden...
En omdat ik nu 2x in één week ben geopereerd gaat het vast nog wat langer duren ;c
Ik kan max 20minuutjes rechtop zitten en maar korte stukjes lopen, school moet ik ook gaan opbouwen. Vakantie zit er voor mij niet meer in ;P Maarja, volgend jaar krijg ik weer een kans xD
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken https://www.facebook.com/judith.platte
Mitch

avatar


Posts : 533
Ω : 71

Dog profile
Age: 3 years
Lifestyle: Left behind and falling apart
Partner: let's find love in a hopeless place

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   vr 27 jul - 0:01

Omg Juud ! Super hefting verhaal, en dat allemaal in de vakantie :0
Heel veel beterschap en ik hoop echt voor je dat het herstel snel gaat. Ben je nu wel helemaal beter zeg maar? Dat je dit niet over 2 jaar weer krijgt ? Ik hoop t niet voor je.

Beterschap juud <3
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jayson

avatar


Posts : 113
Ω : 8

Dog profile
Age: ~16 Weeks.
Lifestyle: ~Lonelyness.
Partner: ~Be Kind, Aim For My Heart.

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   vr 27 jul - 0:25

Ja, ik vond het zelf ook wel ff heftig, dat is het ook natuurlijk. En ik denk ook dat ik er wel door verander zegmaar, ik ga me nu niet aanstellen om een splintertje ofzo xD
Naja, het probleem met een drain (dat pompjeding) is dat het een apperaatje is, en het kan elk moment weer kapot gaan. Dat kan morgen zijn, maar ook over een jaar, of over 5 jaar. Niemand weet wanneer, we weten alleen wel dat ik ooit nog eens geopereerd moet worden... Daar ben ik ook steeds banger voor ;p
Dank jullie voor de beterschapjes (: <3
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken https://www.facebook.com/judith.platte
Lawrence
Moderator
ʙᴇᴀᴜᴛɪғᴜʟ ᴅɪsᴀsᴛᴇʀ
avatar


Posts : 283
Ω : 115

Dog profile
Age: 4 yeαrѕ.
Lifestyle: loѕт ғorever.
Partner: ғorever αloɴe.

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   vr 27 jul - 3:05

Halleluja Juud ;o Wat erg voor je! Ik kreeg echt kippenvel bij je verhaal gewoon, ik kan je vanaf hier alleen maar beterschap wensen ben ik bang ;o Ik hoop dat het allemaal verder goed met je komt!! Dikke kus en knuffel van mij <'33

_________________
LAWRENCE
"Fear is not real. It is a product of thoughts we create. Do not misunderstand me. Danger is very real. But fear is a choice."
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.atherny.actieforum.com
Jayson

avatar


Posts : 113
Ω : 8

Dog profile
Age: ~16 Weeks.
Lifestyle: ~Lonelyness.
Partner: ~Be Kind, Aim For My Heart.

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   za 28 jul - 20:46

Awh, jullie zijn allemaal echt super! Mega bedankt voor de steun c;
Ik hoop ook zo dat alles gewoon weer goed komt, dankje<3
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken https://www.facebook.com/judith.platte
Vegas
Admin
avatar


Posts : 1602
Ω : 385

Dog profile
Age: 4 years
Lifestyle: Guess I'm on my own again
Partner: Love. Naah, thanks.

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   za 28 jul - 22:32

Jayson schreef:
Well, twee jaar geleden duurde m'n herstel ongeveer 4 maanden...
En omdat ik nu 2x in één week ben geopereerd gaat het vast nog wat langer duren ;c
Ik kan max 20minuutjes rechtop zitten en maar korte stukjes lopen, school moet ik ook gaan opbouwen. Vakantie zit er voor mij niet meer in ;P Maarja, volgend jaar krijg ik weer een kans xD

Ohnee zeg, dat is best wel kut ;o Woow, dan is het toch iets heftiger dan ik dacht, als je maar zo kort even rechtop ofzo kan zitten! Jemig meid, nog meer sterkte, ook al zal het je niet helpen sneller beter te worden (;

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://boundless.actieforum.com
Ib
ɪƅ // ƒɪʌɲƈє ơƒ ʛʌɾɾɣ
avatar


Posts : 615
Ω : 0

Dog profile
Age: 0.5 years
Lifestyle: Loner
Partner: The sad tale of a witch and a prince

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   za 28 jul - 23:16

Pfff, ik schrok me dood toen je me een weekje geleden via Whatsapp stuurde dat je in het ziekenhuis had gelegen ;o En dat je twee dagen daarna stuurde dat je nóg eens in het ziekenhuis was beland, was nog enger. Jezus, dit is zo kut voor je. Dat nou precies jij al die ziektes en dingen moet hebben! Ik hoop met heel mijn hart dat je geen hersenvlies ontsteking hebt.
Ik heb je volgensmij al op verschillende manieren beterschap en sterkte gewenst, maar toch zeg ik het nog een keertje: Beterschap en sterkte Mini-Muis van me <3
Let the stones be in your favor (;
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Solairé

avatar


Posts : 38
Ω : 6

Dog profile
Age: 1,2 Month(s)
Lifestyle: Solitair
Partner: Later

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   do 9 aug - 23:38

Ooooh, wat naar. Heeeeeeel veel beterschap, ik hoop echt dat je je snel beter voeld Juud. Ik schrok wel toen ik het verhaal las, hopelijk voel je je snel beter. Veel strekte Juud <3

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Fade
ʟσκı // ɢσɔ σғ мıƨcнıεғ
avatar


Posts : 196
Ω : 23

Dog profile
Age: X 2 Y E A R S
Lifestyle: X S E L I O N A P A C K
Partner: X G A Y

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   vr 10 aug - 2:53

ZOMG ._. Dat wil ik niet meemaken hoor!
Veel beterschap!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://magicforest.forumotion.com/
Dyggur

avatar


Posts : 167
Ω : 35

Dog profile
Age: three months
Lifestyle: You can talk as you please, I just don't listen
Partner: Dogs ask me why it's so hard to trust others, and I ask them why it's so hard to keep a promise

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   vr 10 aug - 3:41

Jeetje...
Het lijkt me echt vreselijk om in een wild vreemd land in het ziekenhuis te moeten liggen. Ik vind het echt heel knap van je. Ik snap dat je ook weinig keus had, maar toch.
Een heftig verhaal ik moest wel een paar keer slikken.
Nog heel veel beterschap Juud <3 en doe rustig aan!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jayson

avatar


Posts : 113
Ω : 8

Dog profile
Age: ~16 Weeks.
Lifestyle: ~Lonelyness.
Partner: ~Be Kind, Aim For My Heart.

BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   za 11 aug - 8:06

Well roomz, aan jou heb ik echt super maar dan ook super veel gehad die dagen, je hebt me er echt door heen gesleept. Tenminste, zo voelde dat voor mij!
Je bent de beste mega-muis ter wereld<333
Thanx all, jullie zijn echt super, mega bedankt voor alle beterschapjes etc.<3
Het gaat gelukkig al een stuk beter, ik voel me nog lang niet 100% maar het komt in de buurt!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken https://www.facebook.com/judith.platte
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: // Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
// Juud'z Vakantie Verslag // 12'07'12
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Boundless :: GENERAL :: HAVE A BREAK :: FLOODING-
Ga naar: